home

> Sociale Psychiatrie

Visie, theorie en methoden van een maatschappelijk georiënteerde psychiatrie


Kees Onderwater
Ivonne van der Padt
Marius Romme
Ben Venneman
Frans Verberk

Sociale psychiatrie is een hedendaags studieboek over de sociale psychiatrie waarin uitgangspunten en werkwijze voor de komende jaren staan beschreven. Daarbij wordt sterk de nadruk gelegd op rationalisering van de zorg. Dit boek onderbouwt de sociale psychiatrie met de huidige kennis van theorie, praktijk en wetenschap en brengt de sociale psychiatrie opnieuw onder de aandacht. De praktijk van het handelen staat daarbij voorop. De cliënt en zijn of haar leefomgeving vormen steeds het vertrekpunt.

Sociale psychiatrie is primair bestemd voor studenten en werkers in de sociale psychiatrie. Het boek laat hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg kennisnemen van de stand van de huidige ontwikkelingen in de sociale psychiatrie. Het biedt bovendien studenten en werkers in andere maatschappelijke domeinen de gelegenheid kennis te nemen van zowel visie, methoden als organisatie van geestelijke gezondheidszorg die maatschappelijke en culturele invloeden op het ontstaan van geestelijke gezondheidsproblemen serieus neemt.

Zie ook de website van de uitgever: Lemma.

Over het boek

Sociale psychiatrie is ontstaan uit een initiatief van de Strategiegroep en wordt als zodanig van harte ondersteund door de NVSPV. Het voorwoord is geschreven door Jeanne Derks, onze toenmalige voorzitter.

Bestellen

U kunt dit boek bij ons bestellen. Ga naar het bestelformulier.

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Crisisdiensten
Actueel
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16