home

> Verslaving

link melden

Alcoholinfo
De site richt zich op iedereen die meer wil weten over alcohol, de problematiek en de oplossingen, voorlichting, advies en aan alcohol gerelateerd nieuws.

Jellinek
Informatieve website van verslavingszorg te Amsterdam: alcohol, drugs en gokken. De Jellinek is in de loop der decennia uitgegroeid tot de grootste verslavingsinstelling in Nederland met op maat gesneden programma's. De Jellinek werkt samen met het AIAR - Amsterdam Institute of Addiction Research, dat verbonden is aan het Academisch Medisch Centrum en de Universiteit van Amsterdam. Het AIAR verricht in samenwerking met de Jellinek wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verslaving en behandeling.

IVZ Verslavingszorg
De Stichting IVZ richt zich op data verzameling, bewerking en analyse binnen de Verslavingszorg. Zij heeft als taak de uitvoering te bewaken van de uitgangspunten en beleidsaanbevelingen van het Verslavingsbeleid in opdracht van de minister van VWS 1994. De Stichting is houder en bewerker van het Landelijk Alcohol en Drugs Informatiesysteem welke ook op de website te vinden is. Zie de uitgebreide lijst met links.

IVO - Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving
Het IVO heeft primair ten doel het verwerven en overdragen van wetenschappelijke kennis van de verslavingsproblematiek, om op die manier een bijdrage te leveren aan de oplossing daarvan. Tevens biedt het maatschappelijke dienstverlening in de vorm van beleidsondersteunend onderzoek en het verrichten van adviesfuncties.

CEDRO - Centrum voor Drugsonderzoek
Het CEDRO is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. De website van CEDRO is uitgegroeid tot de op een na grootste site in Europa op het gebied van drugs. De belangrijkste onderdelen van de website zijn de online bibliotheek en de sectie met statistische gegevens over drugsgebruik.

CVO
Het CVO is gerelateerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht en bestrijkt het vakgebied van de verslaving(en) en het gebruik van psychoactieve middelen. Op deze site kunt u van alles te weten komen over de activiteiten van het CVO inzake onderwijs en onderzoek, maatschappelijke dienstverlening en internationale samenwerking.

Intraval
Dit is een onafhankelijk bureau dat sociaal-wetenschappelijk onderzoek verricht, o.a. op het gebied van verslaving en de daaruit voortvloeiende overlast en criminaliteit. Het begrip verslaving omvat soft- en harddrugs, gokverslaving, alcohol en nieuwe pepmiddelen.


Engelstalig

SAMHSA - Substance Abuse & Mental Health Services Administration
SAMHSA is the Federal agency charged with improving the quality and availability of prevention, treatment, and rehabilitative services in order to reduce illness, death, disability, and cost to society resulting from substance abuse and mental illnesses.

Dual Diagnosis Website
Dual Diagnosis refers to co-occurring Mental Illness, Drug Addiction and/or Alcoholism in various combinations.

TINN - Network of Nurses Interested in Adressing Addictions
The mission of The International Network of Nurses (TINN) is to raise global awareness and recognition of the role of nurses in prevention and treatment of substance misuse.

ANSA - Association of Nurses in Substance Abuse
ANSA is an interest group for nurses working in drug and alcohol services. ANSA acts as an advisory service to health and social care bodies and institutions.

AAAP - American Academy of Addiction Psychiatry
The AAAP brings education to the public to influence public policy regarding addictive illness and provides continuing education for addiction psychiatry professionals.

DrugScope
DrugScope is the UK's leading drugs charity and centre of expertise on drugs.

NIDA - National Institute on Drug Abuse
Mission of NIDA is to improve drug abuse and addiction prevention, treatment, and policy, by the usage of the results of our research.

ASAM - American Society of Addiction Medicine
The nation's medical specialty society dedicated to educating physicians and improving the treatment of individuals suffering from alcoholism and other addictions.

EMCDDA - European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction
EMCDDA is the EU drugs agency.

link melden

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Crisisdiensten
Actueel
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16