home

> Jeugd

link melden

Grip op je dip
Op deze site van Altrecht vind je informatie over van alles wat met depressieve klachten te maken heeft. Wat kun je zelf aan je sombere buien doen? Maar ook: Wat kun je voor iemand anders betekenen, die zich rot voelt. De site is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar die in een dip zitten en voor mensen in hun omgeving. Ook is er de mogelijkheid van email contact met een hulpverlener.

Balans
Balans is de landelijke vereniging voor ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen (waaronder ADHD en Dyslexie). Balans is er voor ouders en voor jongeren/volwassenen. Balans probeert deze ouders en jongeren en volwassenen te helpen. Door hen te informeren. Door hen in contact te brengen met elkaar. En door, overal waar dat nodig is, op te komen voor hun belangen.

Nederlands Jeugdinstituut
Nederlands Jeugdinstituut werkt voor professionals, bestuurders en ambtenaren op het gebied van jeugdgezondheidszorg, opvang, educatie, jeugdwelzijn, opvoedings-ondersteuning, jeugdzorg, jeugdbescherming, enz. Herbergt dossiers zoals bijv. Kindermishandeling en Gedragsstoonissen.

Zwaarweer.nl
Deze site is een digitale versie van de brochure "Is het een dipje of een depressie?" van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid (NFGV).

Accare
Accare houdt zich behalve met hulpverlening ook bezig met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Zo coördineren zij het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en werken zij samen met de Rijksuniversiteit Groningen.

Pravoo
Pravoo, een website over dyslexie, gedragsproblemen en speciaal onderwijs. Daarnaast komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het peutervolgsysteem, spellingsprobleem en schoolbegeleiding.

Jeugdriagg Noord Holland Zuid
Mooie, informatieve website.

KopOpOuders
Een website over KOPP problematiek van het Trimbos. Zie ook Kopp Vlaanderen.

Engelstalig

AACAP - American Academy of Child and Adolescent Psychiatry
The AACAP is the leading national professional medical association dedicated to treating and improving the quality of life for children, adolescents and families affected by mental, behavioral or developmental disorders.

The Royal College of Psychiatrists
Factsheets for parents, teachers and young people.

Kinder-Psych
Die Infoseite über psychische Probleme bei jungen Menschen.

link melden

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Crisisdiensten
Actueel
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16