home

> Links

link melden

Inleiding bij de geselecteerde links

In de categorie methodieken vindt u links naar methoden, werkwijzen en theoretische modellen die toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van de SPV ofwel een inspiratiebron daarvoor zouden kunnen zijn. Volgens onderzoek (Wolf, 1995) bestaat hier onder SPV-en behoefte aan.

Onder de diverse deelgebieden (jeugd, volwassenen, ouderen, verslaving, forensisch, preventie en transcultureel) vindt u gespecialiseerde websites met een sociaal psychiatrische inslag.

In de categorie sociale psychiatrie algemeen vindt u websites die meerdere deelgebieden tegelijk omvatten en websites die algemeen van aard zijn. Hetzelfde geldt voor de categorie psychiatrie algemeen, waar het niet-sociaal-psychiatrisch georiënteerde websites betreft.

Niet alle Nederlandstalige websites zijn van even goede kwaliteit. We hebben deze toch opgenomen om de eenvoudige reden dat er in ons taalgebied geen betere zijn. Wij hebben ze althans niet kunnen vinden. U kunt in veel gevallen uw toevlucht nemen tot de Engelstalige websites. Deze zijn over het algemeen van kwalitatief zeer hoog niveau en zeer omvangrijk van inhoud.

Zelf zoeken op het internet

Wanneer u op zoek bent naar specifieke onderwerpen en deze niet kunt vinden in de door ons geselecteerde websites, dan kunt u zelf zoeken op het internet. Gebruik dan bijv. de gecombineerde zoekmachine Zoekprof.nl. Daar vindt u tevens informatie over zoekmachines en hoe u daar het beste mee kunt werken.

Google Scholar biedt een eenvoudige manier om te zoeken op wetenschappelijke literatuur.

link melden

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Crisisdiensten
Actueel
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16